Naaldhout spar
  • Naaldhout spar

Naaldhout spar

€ 1,85
Inclusief belasting

Deze schachten zijn van naaldhout en een goedkoper alternatief tegen over de cederhouten schachten.Verkrijgbaar in diverse diktes en spine. Wordt in volle lengtes geleverd.

spine
Aantal
U kunt dit artikel bestellen. Levertijd is +/- 5 werkdagen

PayPal

Gemaakt van lokale houtsoorten, zijn sparren schachten een goedkoop en kwalitatief aantrekkelijk alternatief voor klassieke ceder schachten.
Ze zijn lichter en bieden nog steeds een goede duurzaamheid en uitstekende vliegeigenschappen. Vuren schachten kunnen ook gemakkelijk worden verwerkt en gemakkelijk worden gekleurd, gegrond of geverfd.
Dit is niet de enige reden waarom ze steeds vaker worden gebruikt bij de constructie van pijlen.

Elke schacht is uniek
Omdat hout een natuurlijk product is, is elke schacht op zichzelf uniek. Afgezien van de standaard gedraaide diameter, verschillen de schachten in uiterlijk en eigenschappen.
De korrel of optiek (jaarringen, vlammen) is voor elke as anders. De spine is ook altijd individueel en kan niet precies worden bepaald, daarom worden de schachten alleen gesorteerd in categorieën met een spine breedte van 5 lbs. Om schachten zo uniform mogelijk te maken, worden alle schachten met de hand gedraaid, onderzocht op scheuren, reflextest en uitgelijnd.