Ceder hout
  • Ceder hout

Ceder hout

€ 2,39
Inclusief belasting

Deze houten schachten zijn van cederhout en worden met een lengte van 30 inch geleverd. ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en spine.

spine
Aantal
U kunt dit artikel bestellen. Levertijd is +/- 5 werkdagen

PayPal

Bij de keuze van de houten schachten viel onze eerste keuze alleen maar in het voordeel van de cederhouten schachten. We zochten naar alternatieven, maar konden geen ander pijlmateriaal vinden dat aan onze eisen voldeed. De Port Orford Cedar combineert vele voordelen als geen ander schachtmateriaal. Het zelfdempende gedrag van de cederhouten schacht is veel positiever en sneller dan bij alle andere gangbare pijlmaterialen. Onder zelfdempend gedrag wordt verstaan ​​de tijd die een geschoten pijl nodig heeft om na te zijn geschoten weer stabiel te vliegen. Schachten van Port Orford Cedar zijn niet alleen lichter dan andere pijlhouten, ze zijn ook veel maatvaster. Door zijn grotere elasticiteit blijft hij langer recht. Niet voor niets schoten legendarische boogschutters als Fred Bear, Ben Pearson en Howard Hill alleen houten pijlen af ​​vanuit Port Orford Cedar. Wij verkopen alleen assen in A-kwaliteit. Alle assen zijn voorgesponnen door de fabrikant in de VS in groepen van 5 lbs. Uiteraard kunnen hier afwijkingen van optreden door transport, temperatuurschommelingen en verschillen in luchtvochtigheid. We hebben hier te maken met een natuurlijk materiaal en niet met een homogeen materiaal. Wie "ja" zegt tegen een houten schacht, zegt ook "ja" tegen zijn natuurlijke eigenschappen.

Elke schacht is uniek
Omdat hout een natuurlijk product is, is elke schacht op zichzelf uniek. Afgezien van de standaard gedraaide diameter, verschillen de assen in uiterlijk en eigenschappen.
De korrel of optiek (jaarringen, vlammen) is voor elke as anders. De wervelkolomwaarde is ook altijd individueel en kan niet precies worden bepaald, daarom worden de assen alleen gesorteerd in categorieën met een spinbreedte van 5 lbs. Om assen zo uniform mogelijk te maken, worden alle assen met de hand gedraaid, onderzocht op scheuren, reflextest en uitgelijnd.

L01Z+Z1132-32